Over ons

Kees en zijn vrouw Maria kwamen samen met Gitta (3 jaar) en Jerry (2 jaar) in medio 1972 naar Grubbenvorst. Dit op verzoek van zijn werkgever PriceWaterhouseCoopers (PWC), die in dat jaar een nieuwe vestiging opende in Venlo. Een hele onderneming want tussen het verzoek en de feitelijke verhuizing zaten slechts drie maanden. Dit nog afgezien van de culturele schok en de veranderde leefomgeving, die ze te wachten stond. De drukke en hectische omgeving in Amsterdam tegenover de serene rust en het levensritme in Grubbenvorst. Gelukkig kwamen ze in de nieuwbouwwijk snel straatbewoners/buren tegen, die net als hen nog zoekende waren. De eerste drie jaren werd door Kees buiten zijn werk nogal achter de voorkeur geleefd; Maria wist snel contacten in de buurt te krijgen en voelde zich al snel happy; haar roots liggen in Volendam en voor haar was het verlaten van een bovenwoning in Amsterdam en het betrekken van een eengezinshuis met tuin een welkome terugkeer naar weleer.

Kees studeerde af in 1975 en kon zich daarna meer naar buiten richten. Al snel liep door een samenloop van omstandigheden zijn agenda ook in dat opzicht vol. Functies, die dit veroorzaakten: bestuurslid en daarna voorzitter van de inmiddels opgerichte actieve buurtvereniging BLANK-73, penningmeester (“kerkmeester”) van Parochie OLV ten Hemelopneming en voorzitter van Stichting Katholiek Onderwijs met drie basisscholen (Mariaschool, St. Janschool en Reuveltschool). Werkomstandigheden (specialisatie) en gewijzigde functie-invulling (vakdocent accountancy) hadden tot gevolg, dat Kees weinig thuis was en voor vrijwilligerswerk nog nauwelijks ruimte overbleef. De genoemde functies werden daarom afgebouwd. 

Het duurde tot zijn pensioendatum, dat vrijwilligerswerk geen onderdeel van zijn agenda uitmaakte. Inmiddels is dat weer redelijk het geval als voorzitter van achtereenvolgens KBO St. Jan Grubbenvorst, Grubbenvorst-Online en Werkgroep Communicatie van Grubbenvorst Verenigt. Ook is zijn jeugdhobby tafeltennis na de pensioendatum weer opgepakt. De genoemde functies en andere hobby’s zorgen voor de inhoud van deze website.

 

 

 

Hits: 255